Wij zijn aangesloten bij:

SportFysioLeiden

(Sport)fysiotherapie Erik van Putten

Biomechanische fietsmeting

SportFysioLeiden heeft veel ervaring met het afstellen van je racefiets in combinatie met het analyseren van het biomechanisch beweegpatroon van het lichaam tijdens het fietsen. Wij onderscheiden ons dan ook ten opzichte van een reguliere bikefit (waarbij alleen naar de fietsafstelling wordt gekeken) door naast de fiets ook het lichaam te bekijken en op basis van dit onderzoek te analyseren of een blessure komt door een verkeerde fietsafstelling, (of) het niet goed bewegen van het lichaam of een combinatie hiervan. Het alleen aanpassen van de fietsafstelling kan op een langere termijn bij een lichaam dat niet goed beweegt alsnog klachten geven. Dit komt omdat men fietst in een ‘gesloten keten’, oftewel.. Je zit “vast” op je trappers, zadel en stuur. Als ergens een gewricht niet goed beweegt dan heeft dat direct gevolgen voor je andere gewrichten. Dit geeft energieverlies en een verhoogde de kans op blessures. Door fiets en lichaam te combineren reduceren we deze kans en hebben we een beter resultaat! Mochten wij tijdens het lichamelijk onderzoek afwijkingen vinden, dan worden deze tijdens de bikefit direct meegenomen in de behandeling om daarna de fiets in de juiste stand af te kunnen stellen. 


Een biomechanische fietsmeting bestaat dan ook uit een intake, een onderzoek van het lichaam en van de (afstelling van de) fiets, (indien afwezig) het corrigeren van blokkades in het lichaam en natuurlijk het juist afstellen van de fiets.


Ook preventief is het mogelijk om uw fiets door ons te laten afstellen. Mocht u dus geen (fiets)blessure hebben, maar bijvoorbeeld begint met wielrennen of een nieuwe fiets hebt gekocht dan kunt u bij ons terecht.


Een biomechanische fietsmeting kost 93,50 euro en kan in sommige gevallen (deels) vergoed worden voor uw zorgverzekering. Heb je interesse of vragen over een biomechanische fietsmeting? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden!