Wij zijn aangesloten bij:

SportFysioLeiden

(Sport)fysiotherapie Erik van Putten

Handtherapie

Handtherapie is fysiotherapie voor hand- en polsklachten waar u in Leiden bij SportFysioLeiden goed voor terecht kunt!

Deze therapievorm is een specialisme binnen de fysiotherapie welke veel kennis vergt over de anatomie van dit complexe gewricht.

Iemand een hand geven, een pan afgieten, boodschappen tillen of een sleutel in het slot steken zijn zomaar wat dagelijkse activiteiten waarbij de hand- en pols een belangrijke rol speelt.

De anatomie van de hand en pols zit complex in elkaar. De hand kan opgedeeld worden in drie zones; de vingers, de middenhands-beentjes en de handwortelbeentjes. Alle gewrichten worden omgeven door kapsel, banden, spieren en pezen. Er zijn zowel spieren die alleen in de hand zitten, als spieren die in de hand aanhechten, maar vanuit de onderarm komen. Alle structuren moeten met elkaar samen werken om de dagelijkse en sportieve activiteiten te kunnen uitvoeren. Indien er ergens in deze keten een probleem ontstaat kunnen simpele dagelijkse handelingen als de sleutel in het slot steken of een knoop vastmaken ineens pijnlijk zijn en daardoor vaak behoorlijk belemmerend werken.


De handtherapeut is gespecialiseerd in deze problematiek en u kan middels mobilisaties en oefentherapie helpen van deze klachten te herstellen zodat u weer pijnvrij kunt functioneren in het dagelijks leven of tijdens het sporten. 


Bij SportFysioLeiden is Lindy Opmeer de handtherapeut.