Wij zijn aangesloten bij:

SportFysioLeiden

(Sport)fysiotherapie Erik van Putten

Nuss Bar operatie bij Trechterborst

Bij een 'trechterborst' is het kraakbeen van de borst en de ribben een stukje naar binnen gegroeid, waardoor er aan de voorkant doorgaans een kuiltje ontstaat. Meestal is dit pas zichtbaar na een groeispurt en dit kan leiden tot lichte pijnklachten, benauwdheid en/of minder kunnen inspannen.


Mochten dergelijke klachten dusdanig problemen geven dat functioneren in het dagelijks leven en/of bij het sporten wordt belemmerd dan kan operatief ingrijpen een oplossing zijn. Er wordt dan een 'Nuss Bar-operatie' uitgevoerd.

Bij de Nuss Bar operatie wordt een gebogen stang ingebracht achter het borstbeen, waardoor de ribben en het borstbeen meer terug in de oorspronkelijke positie komen te staan. Hierdoor zal (een deel van) het kuiltje verdwijnen en kan daarna de revalidatie beginnen. Onze sportfysiotherapeut Lindy Opmeer begeleidt de jongeren die deze operatie hebben ondergaan, waarbij de revalidatie onder andere bestaat uit ademhalingsoefeningen, het terug winnen van de algehele mobiliteit, conditie, kracht en het oefenen van een rechte houding.